1 minuten leestijd (199 woorden)

Avondklok nekslag voor taxichauffeurs: "Hopen op omzet van 200 euro per maand"

 HAARLEM - Voor taxibedrijven is de mogelijke komst van een avondklok dramatisch. Sinds de eerste coronagolf is het al geen vetpot meer voor de chauffeurs, maar nu blijft er wel erg weinig werk over. "We hadden nog wel ritjes in het weekend in de avonduren van mensen die bijvoorbeeld in Zandvoort bij vrienden gingen borrelen en dat is straks ook voorbij", vertelt Yavuz, chauffeur bij het Haarlemse taxibedrijf Taxi023.

Bij het Haarlemse taxibedrijf werken zo'n zes chauffeurs, waarvan er normaal gesproken drie overdag rijden en drie 's nachts. Maar de avondchauffeurs zijn al teruggeschroefd naar twee of zelfs één omdat er 's avonds niemand meer op straat is. "Sinds de horeca dicht is, zijn er bijna geen mensen meer die 's avonds een taxi nodig hebben."

Ook overdag merkt Yavuz dat hij veel minder kilometers maakt. Waar hij tot een jaar geleden zo'n 300 kilometer per dag reed, tikt hij nu vaak niet eens de 100 kilometer meer aan. "We hadden nog wel eens een ritje naar Schiphol, maar dat is ook weggevallen. Nu mensen ook 's avonds niet meer op pad mogen valt bijna alles weg."

Lees verder bij bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws

Taxischauffeurs op Schiphol op de bon om niet drag...
Avondklok nekslag voor taxichauffeurs: 'Nog maar é...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 22 september 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://taxipolis.nl/