Nieuws

2 minuten leestijd (341 woorden)

Avondklok nekslag voor taxichauffeurs: 'Nog maar één ritje per dag'

De avondklok heeft gevolgen voor iedereen, maar voor wie dacht dat het niet erger kon worden voor taxichauffeurs heeft het mis. Sinds de eerste coronagolf is het voor chauffeurs al geen vetpot, maar door de avondklok wordt verwacht dat zij geen enkele klant meer zullen vervoeren.

"Het gaat echt slecht. Ik heb nu maar een ritje per dag", zucht taxichauffeur Marco Töpfer. Hij heeft zijn eigen taxibedrijf in Apeldoorn en voelt al langere tijd de gevolgen van de coronacrisis in zijn portemonnee en inmiddels ook zijn buffer. "Ik heb een van mijn auto's moeten verkopen en daarvan een kleinere moeten kopen vanwege de kosten. Als dit langer doorgaat kan ik gaan opdoeken".

De ondernemer maakt zich zorgen om de kosten die doorlopen terwijl er niets binnen komt. Hij zou iedere maand 800 euro tekort komen om zijn lasten te moeten dekken. "De verzekering van de auto is al 500 euro per maand", vertelt Töpfer. Alhoewel hij een compensatie van 4.000 euro heeft gekregen, zegt hij het hier niet mee te redden.

Geen perspectief

Volgens Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) gaat het om een omzetverlies van 95 procent en wordt verwacht dat dit zal stijgen tot 99 procent. De taxichauffeurs zouden dan rond moeten komen van een procent omzet. "Er zijn een paar regelingen, maar dat is puur ter overbrugging van de kosten. Het perspectief ontbreekt voor de chauffeurs", aldus KNV- voorzitter Bertho Eckhardt.

'Het vergeten kindje'

"We zijn het vergeten kindje van de maatschappij. We zijn de branche die naast de pot piest", aldus Töpfer. De KNV vindt het van belang dat in deze tijd de overheid kijkt naar de situaties van de chauffeurs. "Het is belangrijk dat de sector in stand wordt gehouden. En zo niet, dan komt de rekening ook weer uit andere overheidsbronnen. Dan komen de chauffeurs in de bijstand", aldus Eckhardt.

Veel ondernemers zijn tijdelijk gestopt met hun bedrijf en doen nu iets anders om geld te kunnen verdienen. Wel verwacht de KNV nog de grote klap aan faillissementen.

Bron: https://www.hartvannederland.nl/

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Avondklok nekslag voor taxichauffeurs: "Hopen op o...
Lege taxi's door corona: 'Soms verdien je twee tie...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
donderdag, 25 juli 2024
Direct uw taxiverzekering aanvragen?

Vraag nu een offerte!

Bel met uw vragen
Of stuur een e-mail

Openingstijden Taxipolis

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:
09.00 - 18:00
09.00 - 18:00
09.00 - 18:00
09.00 - 18:00
09.00 - 18:00
10.00 - 17:00
Gesloten

Contact

Naam:
Adres:
Plaats:

E-mail:
Telefoon::
Fax:

TaxiPolis
Postbus 9585
1006 GB Amsterdam

info@taxipolis.nl
0320 - 22 47 11
0320 - 28 11 60

Documenten