1 minuten leestijd (245 woorden)

Uber biedt miljard euro op rivaal Free Now

Uber heeft een bod gedaan op rivaal Free Now, dat in bezit is van BMW en Daimler, ter waarde van 1 miljard euro. Dit meldde het Duitse Manager Magazin woensdag op basis van bronnen.

Uber biedt miljard euro op rivaal Free Now – media Uber heeft een bod gedaan op rivaal Free Now, dat in bezit is van BMW en Daimler, ter waarde van 1 miljard euro. Dit meldde het Duitse Manager Magazin woensdag op basis van bronnen.

Daimler zou bereid zijn de taxi-divisie te verkopen aan Uber, terwijl CEO Oliver Zipse van BMW terughoudender is en slechts een deel wil verkopen. Uber zou in het laatste geval een belang kunnen nemen in Free Now.

Uber zou met een eventuele overname zijn aanwezigheid willen vergroten in Europa en Latijns-Amerika, terwijl BMW en Daimler door de coronapandemie moeite hebben om nieuwe investeerders aan te trekken.

BMW en Daimler fuseerden hun vervoersactiviteiten vorig jaar in de joint venture Your Now, en de taxi-app Free Now is één van de vijf onderdelen.

Daimler waardeerde zijn investering in de Your Now joint venture in juni nog op 618 miljoen euro, zo meldde persbureau Bloomberg eerder.

Free Now realiseerde in 2019 een omzet van 2,5 miljard euro. Voor 2022 wordt gerekend op een omzet van 8 miljard euro, meldde één bron toen aan Bloomberg. Die groeiverwachting lijkt door de coronapandemie niet langer haalbaar en in april schrapte Free Now al banen.


Bron: https://www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/10/21/uber-biedt-miljard-euro-op-rivaal-free-now-media/

Eten laten bezorgen is van alle tijden, bewijzen d...
FNV en KNV: Minder taxi’s op tram- en busbanen los...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 09 maart 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://taxipolis.nl/