4 minuten leestijd (713 woorden)

Uber-concurrent Bolt haalt investering van € 150 miljoen op

Grootste financieringsronde tot nu toe wordt ingezet ter verbetering van kwaliteit en veiligheid van de mobiliteitsdiensten

Bolt, het toonaangevende Europese mobiliteitsplatform, heeft zijn grootste financieringsronde tot nu toe afgerond met een investering van in totaal € 150 miljoen. De investering zal door Bolt worden ingezet ter verbetering van de veiligheid en kwaliteit van het mobiliteitsplatform en om verdere groei van de ride-hailing- (personenvervoer op aanvraag), micromobilteit- en maaltijdbezorging diensten in Europa en Afrika te faciliteren. De investering werd geleid door D1 Capital Partners, met deelname van Darsana Capital Partners.

In Nederland is Bolt sinds de introductie in Amsterdam en Haarlem dit jaar inmiddels uitgebreid naar 't Gooi. Uitbreiding naar meerdere steden staat op de planning voor 2021. Passagiers kunnen naast Bolt, Premium, XL, Economy en Protect sinds eind november ook de categorie Electric kiezen in de app. Lars Speekenbrink, operations manager in Nederland: "De lancering en uitbreiding van Bolt in Nederland tijdens de COVID-19 pandemie heeft onze toewijding en ambitie laten zien. Deze financiering is een sterke erkenning van het harde werk van het team en de vele successen in dit moeilijke jaar."

In zowel de apps voor gebruikers als voor chauffeurs worden al een aantal veiligheidsfuncties aangeboden, waaronder een SOS-knop, waarmee passagiers indien nodig snel contact kunnen opnemen met hulpdiensten. Eerder deze maand bracht Bolt een vierde generatie E-step uit, ontwikkeld door het interne hardwareteam van het bedrijf. Door toevoeging van sensoren, die onveilige rijpatronen detecteren, en een geoptimaliseerde constructie die zorgt voor extra stabiliteit en veilig manoeuvreren, is deze E-step ontwikkeld om het veiligste model op de markt te worden.

In 2021 is Bolt van plan nieuwe functionaliteiten uit te rollen om de productveiligheid verder te verbeteren. Markus Villig, CEO en mede-oprichter, Bolt: "Ondanks de gevolgen van de COVID-19-pandemie heeft Bolt het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. We hebben het aantal klanten bijna zien verdubbelen en onze diensten, variërend van ride-hailing en micromobilteit tot maaltijdbezorging in 50 nieuwe steden gelanceerd. In 2021 zijn we van plan nog meer innovatieve oplossingen te introduceren, zoals gezichtsverificatie van onze chauffeurs en geautomatiseerde ritmonitoring, waarbij machine learning wordt ingezet om mogelijke incidenten te voorspellen en voorkomen. Zo kunnen we de hoogste kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten blijven garanderen."

Dan Sundheim, oprichter van D1 Capital is verheugd met de samenwerking: "Bolt timmert hard aan de weg om marktleider op het gebied van mobiliteit te worden in zowel Europa als Afrika. Het team heeft ongelooflijk goed gepresteerd tijdens een uitdagend jaar en blijft miljoenen gebruikers wereldwijd veiligheid, flexibiliteit en grote waarde bieden. We zijn optimistisch over de groeimogelijkheden voor Bolt na de COVID-19-pandemie en kijken ernaar uit om het team te ondersteunen bij het investeren in innovatie de komende jaren."

In 2020 breidde Bolt uit naar 200 steden in 40 landen en bereikte het wereldwijd 50 miljoen gebruikers. Naast de ride-hailing diensten is Bolt van plan om de grootste aanbieder van micromobiliteit in Europa te worden en de E-steps in meer dan 100 steden te lanceren. Bolt Food, gelanceerd in 2019, is momenteel verkrijgbaar in 16 landen en 33 steden.

Over Bolt
Bolt is het toonaangevende Europese mobiliteitsplatform met een focus op het makkelijker, sneller en betrouwbaarder maken van reizen in de stad. Bolt heeft meer dan 50 miljoen gebruikers in meer dan 40 landen in Europa en Afrika. De diensten van het bedrijf variëren van taxiritten tot micromobiliteit en maaltijdbezorging.

Alle ritten van Bolt in Europa zijn 100% CO2-neutraal als onderdeel van Bolt's Green Plan, een langetermijnverbintenis om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Over D1 Capital Partners
D1 Capital Partners is een wereldwijde investeringsmaatschappij die actief is op zowel publieke als private markten. Het bedrijf combineert het talent en de operationele uitmuntendheid van een grote, vooraanstaande vermogensbeheerder met het flexibele mandaat en de lange termijn horizon van een family office. D1, opgericht in 2018 door Daniel Sundheim, richt zich op investeringen in de wereldwijde internet-, technologie-, telecom-, media-, consumenten-, gezondheidszorg-, financiële, industriële en vastgoedsectoren.

Over Darsana Capital Partners
Darsana is een op de lange termijn gerichte beleggingsonderneming die zich richt op wereldwijde publieke en private aandelen. Het bedrijf is opgericht in 2014 en is gevestigd in New York.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Bron: https://www.emerce.nl/wire/uberconcurrent-bolt-haalt-investering-150-miljoen

Amazon wil met zelfrijdende taxi de strijd aangaan...
Rechtszaak FNV: Uber-chauffeurs krijgen te weinig
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 18 januari 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://taxipolis.nl/